COVID TIEDOTE
Itä-Helsingin Kiekko ryJulkaistu: 27.12.2021 19.48

COVID TIEDOTE

Tällä hetkellä aluehallintaviranomaisten päätökset vaihtelevat alueittain. Liitto tiedottaa alueen seuroja, mitä päätökset tarkoittavat lähinnä otteluiden ja sarjatoiminnan näkökulmasta sekä pääpiirteittäin harjoittelun osalta.

Koska paikalliset olosuhteet vaihtelevat, on jokaisen seuran tehtävä omat suunnitelmansa mm. harjoittelun organisoinnista, jos tilojen käyttöä on viranomaispäätöksellä rajoitettu. Esim. hallien terveysturvallisuussuunnitelmien osalta AVI ohjeistaa yleisluontoisesti, vaikka aluehallintovirasto ei otakaan kantaa yksittäisiin suunnitelmiin. AVI:n ohjeistus löytyy verkkosivujen usein kysytyt kysymykset -palstalta tämän linkin kautta.

Valtioneuvosto päätti, ettei koronapassi ole käytössä 20.1. asti. Aluehallintovirasto on puolestaan linjannut, että vaikka valtioneuvosto keskeytti koronapassin käytön, voi koronapassia silti kysyä jos niin haluaa. Sillä ei kuitenkaan voi vapautua rajoituksista. Täten esimerkiksi yleisömäärä on rajoituksen mukainen vaikka koronapassi olisikin, samoin tilojen käyttöä koskevat terveysturvalliset käyttötavat ovat voimassa riippumatta siitä, kysytäänkö koronapassia. Täten kaikkialla, missä tilojen käyttöön kohdistuu rajoituksia, on edelleen, koronapassien mahdollisesta käytöstä huolimatta, pidettävä huoli turvaväleistä, harjoiteltava pienryhmissä, pukukopeissa huolehtia turvaväleistä jne. aiempien ohjeiden mukaisesti.

Otteluiden siirtäminen koronan vuoksi – Lue ohjeistus tarkasti läpi

Jos sarjaotteluiden pelaamiseen kohdistuu alueellisia rajoituksia, ottelut siirretään liiton toimesta automaattisesti, eikä seuran/joukkueen tule tehdä otteluiden siirtämiseksi mitään. Yleisörajoitukset eivät lähtökohtaisesti ole peruste Jääkiekkoliiton alaisten sarjaotteluiden siirtämiselle.

Muistutamme myös, että kaikki joukkueen mahdollisiin koronakaranteeneihin, -altistuksiin ja -tartuntoihin liittyvät ottelusiirrot tehdään vain Jääkiekkoliiton toimesta. Yksikään joukkue tai seura ei voi itsenäisesti perua tai siirtää otteluita koronan vuoksi eikä asiasta tule olla suoraan yhteydessä tuleviin vastustajiin.

Joukkueen tulee aina ensin olla yhteydessä oman seuran koronavastaavaan, joka toimii linkkinä Jääkiekkoliittoon.

Tiedostamme, että tartunnanjäljitys ja testaaminen ovat ruuhkautuneita monella paikkakunnalla. Jokainen tilanne ratkaistaan seuran koronavastaavan ja Jääkiekkoliiton vastuuhenkilöiden toimesta tapauskohtaisesti, THL:n yleisohjeen perusteella.

Valtioneuvosto on päivittänyt tartuntatautilain 58 i §:n nojalla annettua asetusta koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 31.1.2022 saakka koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla.

Kaikki Suomen sairaanhoitopiirit ovat leviämisvaiheessa, joten on voimassa kaikkialla Suomessa, ja yleisörajoituksia tai tilojen käyttöä koskevia rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla koko tammikuun aikana.