Sarjaotteluiden koronasiirroista luovutaan
Julkaistu: 03.03.2022 22.21

Sarjaotteluiden koronasiirroista luovutaan

Jääkiekkoliiton koronaryhmä on esittänyt ja kilpailuvaliokunta vahvistanut, että tästä eteenpäin ns. koronasiirrot sarjaotteluiden siirtämiseksi eivät enää ole voimassa.

Mikäli joukkueella on sairastapauksia tai toipuvia pelikyvyttömiä pelaajia niin paljon, ettei joukkue koe saavansa riittävää kokoonpanoa otteluun, on joukkueen oltava itse yhteydessä vastustajaan ja sovittava ottelusiirrosta annettujen aikataulujen puitteissa.

Jos vastustaja suostuu siirtoon, tehdään ilmoitus sarjavastaavalle (ei koronavastaavalle) uudesta peliajasta ja -paikasta.

Jos vastustaja ei suostu siirtämään ottelua, on ottelu pelattava sillä kokoonpanolla, jonka joukkue saa kasaan. Tarvittaessa pelaajia voi lainata rinnakkais- tai nuorempien joukkueesta kilpailusääntöjen mukaisesti. Joukkuetta ei siis voi vahvistaa näissäkään olosuhteissa kilpailusääntöjen vastaisesti. Minimikokoonpano on 1+5 pelaajaa.

Mikäli minimikokoonpanoa ei saada kasaan johtuen koronaan sairastuneiden suuresta määrästä (ei siis muista syistä poissaolevista) ja ottelusiirrosta ei päästä sopuun joukkueiden kesken, otetaan yhteyttä sarjavastaavaan. Sarjavastaava päättää ottelun pelipäivän annettujen aikataulujen puitteissa.

Vaikka pistekeskiarvo on käytössä, otteluita ei silti tästä eteenpäin peruta koronaan vedoten.

Yllä olevat säännöt eivät koske Naisten Liigaa, miesten Mestistä, Suomi-sarjaa tai U20 SM-sarjaa, joissa on aina otettava ottelusiirtoja koskien yhteys kilpailupäällikköön.

Lähde: Finhockey

Stadilainen jääkiekkoseura vuodesta 1974

Malmin Jäähalli - Talttakuja 6, Helsinki