IHK/REDS Yhteisseurakirje 1 (05/24)
Itä-Helsingin Kiekko ryJulkaistu: 04.05.2024 11.00

IHK/REDS Yhteisseurakirje 1 (05/24)

IHK-REDS yhteistyö julkaistiin huhtikuun alussa ja tämä on luonnollisesti herättänyt paljon keskustelua ja mielipiteitä. Töitä kuitenkin tehdään kovasti järjestäytymisen eteen. Jäätason toiminta on päässyt käyntiin, joukkueet ovat alkaneet harjoittelemaan yhdessä ja pelaajat ovat tulleet toisilleen tutuiksi. Ensimmäiset IHK-REDS–yhteisjoukkueiden harjoituspelit on jo pelattu – voitokkaasti.


Joukkueiden järjestäytyminen

Joukkueiden järjestäytymiseen tullaan kiinnittämään huomiota. Joukkueet tulevat järjestämään vanhempainkokouksen lähiaikoina. Näissä kokouksissa joukkueiden tulee järjestäytyä niin, että taustaorganisaatioissa on molemmista seuroista tulevia henkilöitä. Lisäksi seurojen puheenjohtajat tulevat osallistumaan kokouksiin selvittämään yhteistyön taustoja, etenemistä ja vastamaan mahdollisiin avoimiin kysymyksiin - mikäli vastausta vielä on. Joukkueiden vanhempien järjestäytyminen on päässyt jo vauhtiin, muun muassa yhteisten Whatsapp-rinkien muodossa, mutta vanhempainkokouksessa päästään kanssakäymiseen ja tullaan tutuiksi puolin ja toisin.


Yhteisseurahakemus

Seurat ovat saaneet 3.5. tiedon, että Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on hyväksynyt IHK:n ja REDSin yhteisseurahakemuksen. Yhteisseurastatus tarkoittaa sitä, että pelaajia käsitellään kuin olisivat samaa seuraa ja heidän pelaamistaan eri joukkueissa säätelee saman seuran/seurayhteisön säännöt. Pelaajaoikeudet säilyvät alkuperäisessä seurassa riippumatta, kumman organisaation hallinnoimassa joukkueessa pelaaja pelaa ja pelaajaoikeuksiin liittyviä asioita käsittelevät samat ihmiset kuin tähänkin asti.

Yhteisseurahakemus on kuluvan kauden suunnittelussa merkittävässä osassa. Tästä syystä yhteistyön etenemisestä tiedottaminen on ollut haastavaa asioiden osalta, joita Jääkiekkoliiton kilpailusäännöt ohjaavat ja määrittelevät.

Yhteisseurahakemus on tehty hyvässä yhteistyössä Jääkiekkoliiton Eteläisen alueen kanssa ja alueelta on saatu muun muassa lausuntoapuja hakemuksen valmistelussa. Seurat haluavat kiittää Jääkiekkoliittoa rakentavasta yhteistyöstä.


Yhteisseuran joukkueiden nimet kaudella 2024-2025

Seurojen joukkueet tulevat pelaamaan ensi kaudella nimellä IHK/REDS. Peliryhmät tullaan ensi kaudella numeroimaan ja sopivien yhteistyökumppaneiden löytyessä peliryhmät voidaan nimetä myös yhteistyökumppanin mukaan.


Joukkueiden hallintoresurssit

Yhteisseuran joukkueiden hallinto on sovittu pyöritettäväksi U14-ikäluokkaan asti IHK:n resursseja käyttäen ja tästä ylöspäin REDSin resursseja käyttäen. Tämä tarkoittaa lähinnä ilmoittautumistyökaluja, joukkueen rahaliikenteen hoitamista ja muita hallinnollisia toimia.


Kysely uuden seuran nimiehdotuksista

Lähiaikoina tullaan seurojen jäsenille järjestämään kysely uuden seuran nimiehdotuksista. Kysely ei ole sitova, jotta mahdollisen ulkoisen brändäysavun liikkumavaraa ei rajoiteta.


Tähtiseura

Uuden, yhteisen, seuran suunnittelu ja käytännön toteutus tullaan tekemään seuraten Olympiakomitean Tähtiseura -laatuohjelmaa ja sen ohjeistusta. Näin saadaan varmuus, että tulevan seuran toiminta on laadukasta ja vastuullista, seuran toiminteet ovat dokumentoitu ja mahdollisimman moni asia uuden seuran perustamisessa tulee huomioiduksi.

Lisätietoja Tähtiseura -laatuohjelmast Olympiakomitean sivustolta.


Fiilismittari

Yhteisseurakysely avattiin yhteistyöstä ilmoittamisen jälkeen. Vastauksia annettiin kaikkiaan 108. Jokainen palaute on luettu ja vastaukset ovat antaneet arvokasta tietoa ja näkemystä seurojen hallituksille. Vastaamaan aktiivisin ikäluokka oli U13/U14, jonka osuus vastauksista oli yli 50 %. Fiilismittarin peukku osoitti 3,67.

Uusi kysely tullaan järjestämään lähiaikoina uuden kauden käynnistyttyä ja kyselyitä tullaan järjestämään säännöllisesti yhteisseuran edetessä.


Yhteistyön konkreettiset toimet

Seurayhteistyön johtoryhmän jäsenet ovat järjestäytyneet pienryhmiin, joilla on omat painopistealueet, joita lähtevät edistämään. Näitä ryhmiä ovat:

  • Talous ja hallinto
  • Urheilu
  • Viestintä, markkinointi ja brändäys

Näin suuren urakan edessä on ymmärrettävää, että työtä on valtavasti edessä. Näin ollen mielellämme kuulisimme, mikäli seuroistamme löytyy innokkaita osaajia, jotka olisivat halukkaita osallistumaan yhteisseuramme kehittämiseen ja uuden seuramme luomiseen. Kiinnostuneet voivat olla itse suoraan yhteydessä seurojen hallitusten jäseniin tai jos ei ole yhteystietoja joukkueenjohtajien kautta voi jättää viestin.

Stadilainen jääkiekkoseura vuodesta 1974

Malmin Jäähalli - Talttakuja 6, Helsinki