Valmennuspäälliköiden terveiset
Itä-Helsingin Kiekko ryJulkaistu: 10.05.2024 12.00

Valmennuspäälliköiden terveiset

Seuroissamme eletään suuren muutoksen aikaa ja ilmassa on paljon kysymyksiä. Valmennuspäällikköinä haluamme osaltamme selvittää tulevan kauden joukkueet, valmentajat ja peliryhmät. Joukkueet ovat nyt hetken harjoitelleet yhdessä ja palaute jäätason toiminnasta on ollut suurimmaksi osaksi positiivista - tämä on kaikkein tärkein asia. Otamme mielellämme vastaan myös rakentavaa palautetta, jotta voimme reagoida epäkohtiin ja korjata toimintaa.

Jäätason toiminnan lisäksi pitää keskittyä myös joukkueidemme tulevaisuuteen ja selkiyttää miten ne harjoittelevat ja pelaavat. Tulevan kauden joukkueet ja sarjatasot ovat kaavailtu alla olevan joukkuetarjottimen mukaisesti. On kuitenkin huomioitava, että mahdollinen pelaajaliikenne suuntaan ja toiseen saattaa vaikuttaa vielä lopullisiin sarjailmoittumisiin elokuun alussa ilmoitettaviin sarjoihin (U12 ja nuoremmat). Listassa on myös nyt tiedossa olevat valmentajat per joukkue, joihin on tulossa vielä täydennystä tarpeen mukaan.

U18 (2007-08)

II-div alkusarja

Kimmo Salonen

Jermo Teivanen

Markku Rasijärvi

U16 (2009)

SM karsinta, Mestis karsinta

Tommy Grönlund

Markus Argillander

Ossi Rantala

Tuukka Wahlman

Miska Koivunen

+ 1

U15 (2010)

AA+ & A

Ronny Tarkkonen

Joni Huuki

(+1)

U14 (2011)

AA & A

Joni Viherlaakso

Jari Valkeinen

Rasmus Vuopio

U13 (2012)

U12 (2013)

AA & A

Lohko B

Mika Mäntynen

Jani Pasanen

+ 1

U11 (2014)

U10 (2015)

Lohko B

Leijonaliiga

Petri Hietala

Reima Levy

+1

U9 (2016)

U8 (2017)

Leijonaliiga

Pelitällit

Markus Nousiainen

Markku Kallio

Samu Alho

Tulevalla kaudella toteutamme myös taitojääkonseptin ikäluokille U10-U14 viikottaiseen kalenteriin ja U15 ikäluokalle lisäjäämahdollisuutena. Tämän kokonaisuuden suunnittelu on kovassa vauhdissa, ja asiat tarkentuvat ensi kauden jäävuorojen selvitessä. Myös tulevan kauden fysiikkavalmennus on merkittävä tekijä seuran junioripolulla, jota haluamme kehittää vahvasti. Näiden asioiden selvittämiseksi menee vielä aikaa, jotta saadaan suunniteltua kokonaisuus, joka ei rasita perheiden taloutta liikaa, mutta palvelisi pelaajia mahdollisimmat tehokkaasti. Lisäksi selvitetään ikäluokkien mahdollisuutta harjoitella osittain yhdessä jäänkäytön maksimoimiseksi ja kustannusten jakamiseksi.

Junioripolun (U8-U15) toimintaa ohjaa vahvasti yksilötaidon kehittäminen. Laadukas taitopohja antaa pelaajalle paremman mahdollisuuden toteuttaa pelinopettelussa vaativia toimia. Kilpailullisempaa polkua kohti edetessä, pelinopettelu tulee ottamaan enemmän jalansijaa harjoittelun sisällä ja tähän vaateeseen haluamme pystyä reagoimaan tuottamalla taitavia pelaajia. U15 ikäluokassa voi ottaa jo ensimmäiset askeleet kohti kilpapolkua ja ensi kauden suunnitelmaa hiotaan parhaillaan. Tässä ikäluokassa opetellaan mitä tavoitteellinen pelaaminen vaatii ja valmistaudutaan seuraavan kauden kilpailullisempaan toimintaan. U16 ikäluokassa pelaajan on mahdollista pelata kilpaa tai harrastaa. Seuran tavoitteena on myös tuoda tulevaisuudessa U18 tasolla kilpaurheilun ja harrastamisen polku.

Yhteisseurassamme tärkeimpiä ohjaavia tekijöitä on päivittäinen laadukas toiminta ja yhteisöllisyys. Olemme yksi seura, jota ohjaa avoimuus, yhteiset arvot sekä päämäärä. Valmennuspäälliköiltä sekä seuran ja joukkueiden muiltakin vastuuhenkilöiltä voi aina tulla kysymään mieltä askarruttavia asioita ja aina saat vastauksen, jos et heti niin se selvitetään mahdollisimman pian.

Jäänjakoa on jouduttu tekemään osittain uudestaan seurojen jäävuoroja yhdistettäessä ja tarkoituksena on käyttää jäät siten, että yhtään tyhjää jäätä ei olisi. Jojot ja valmentajat tekevät tarvittavat muutokset viestintäkanaviin.

Kesäjäillä harjoitteleville jäitä on viikolle 23 asti ja jäät alkavat syyskauden osalta heinä-elokuun vaihteessa. Loput joukkueet aloittavat viikolla 33 syyskauden jääharjoitteiden osalta. Jään ulkopuolisista kesäharjoituksista joukkueet tiedottavat omissa kanavissaan.

Ystävällisin terveisin,

Joni Viherlaakso & Nemo Nokkosmäki

IHK/REDS

Valmennuspäälliköt

Stadilainen jääkiekkoseura vuodesta 1974

Malmin Jäähalli - Talttakuja 6, Helsinki